موانع مهم بازیگر شدن
مانع اول: خجالتی بودن
باید به موضوعات و کارهای گروهی و اجتماعی نزدیک تر شوید. برای مثال یک بازیگر باید راه های ارتباطی و روابط عمومی را در خود بالا ببرد. سخت نیست اما یک شبه هم صورت نمی گیرد. باید مدام و بطور پیوسته این فرایند را رهبری کنید، حال اینکه اگر فرایند ارتباط با دیگران و مهارت های اجتماعی به درستی صورت نگیرد، فرد دچار ترس، خجالت و اضطراب می شود.
تاثیر مانع اول:
این مشکل زمانی خود را نشان می دهد که فرد در گروه هایی از جامعه عضو و شروع به کار می کند، حال اگر فرد این مهارت های ساده اما تاثیرگذار را نداشته باشد، در گروه یک فشار روحی سنگین را تحمل می کند، که تشکیل شده از ناراحتی، کم رویی، خجالت و حتی در موارد خیلی ساده فردی که می خواهد بازیگر شود از سلام کردن هم می ترسد و تا می خواهد سلام کند زود عرق می کند، حالا فرض کنید این فرد می خواهد بازیگر هم شود.
چند راه حل برای مشکل خجالتی بودن
1-تمریناتی در خانه داشته باشد مثل جلوی آینه سخنرانی کردن. آینه بهترین دوستِ صادقِ شماست. قطعا ایراداتی می بینید. به جای ناراحت شدن، آنها را رفع کنید.
2-می توانید با ارتباط برقرار کردن، مشکل کمرویی خود را برطرف یا به مرور کمتر و کمتر کنید.
3-می توانید در گروه ها عضو شوید و مسئولیت کوچکی را برعهده گرفته و اجرا کنید.
4-در مواقعی هم که مشکل حاد است پیشنهاد مکنیم به مشاور مراجعه کرده و این مشکل را ریشه یابی و حل کنید.
مانع دوم: احساس عدم اطمینان
یعنی اینکه شما بعنوان شخصِ خودتان و همان کسی که بازیگری را انتخاب کرده، یکسری احتمالات شناخته و ناشناخته دارید. شما باید با برنامه ریزی و کمی ریسک وارد میدان بازی شوید و در درون گود، خود را در معرض آزمایش قرار دهید. اگر این کار را نکنید هر چقدر زمان بگذرد احساس عدم اطمینان شما برای شروع و ادامه بازیگری بیشتر می شود و تصمیم گیری دشوارتر.
راه حل پیشنهادی ما برای مشکل عدم اطمینان
برای رفع این مانع، نقاط مبهم هدف، موضوع و کارتان را پیدا کنید، آن را بشکافید و به درجه شناخت برسانید. اگر این راه را به درستی انجام دهید ترس از جلو رفتن و احساس عدم اطمینان در شما به شدت کمتر می شود و راحت و با اطمینان خاطر کارتان را ادامه می دهید زیرا شما موانع را بررسی کرده و همه چیز مشخص است و تنها راه، شروع و ادامه دادن هدفتان است. قطعا در راهتان مشکلاتی هم خواهید داشت، اما نگران نباشید چون هر هدفی مشکل خاص خود را دارد و برای رسیدن به آن باید جنگید و شما با این بررسی ها سعی می کنید که مشکلات را کمتر و قابل حل ترکنید تا هدفتان را سریعا شروع و ادامه دهید.
مانع سوم: اضطراب
بیشتر مواقع متوجه می شوید دلیلی برای اضطراب وجود ندارد و در این صورت خوبیِ جست و جو در اضطراب اینجاست که ذهن شما آرام تر می شود. البته همیشه کنترل یک سری کارها دست شما نیست و به خودی خود اضطراب می آورند اما حداقل کاری که می توانید انجام دهید این است که آرامش تان را حفظ کنید و کاری که وظیفه تان است را درست انجام دهید. همین مورد خودش اضطرابتان را به شدت کم می کند.
راه حل برای مشکل اضطراب
دلایل اضطراب تان را پیدا کرده و آن را تحلیل و بررسی کنید. روزانه هزاران دلیل برای ایجاد اضطراب به انسان تحمیل می شوند. حال اگر دقیق دلایل را پیدا و بررسی کنید، می توانید آن را حذف کنید. مثلا اگر کاری انجام نشده و در دست شماست، آن را انجام دهید، نگذارید آثار انجام ندادنش مثل خوره وجود شما را پُر از اضطراب کند. اگر هم زمان آن کار گذشته و دلیلی برای انجام دادنش نمی بینید، آن را نادیده بگیرید و به بررسی اولویت هایتان بپردازید.
یک راه حلِ جامع تر
اگر شما در وقت مناسب به یک کار خاص بپردازید و از مداخله کارهای دیگر در آن خودداری کنید، در این صورت کارها یکی یکی در زمان مشخص خود انجام می شوند و درنهایت اضطراب به طور چشمگیری کاهش می یابد. مثلا تمرین بیان در زمان خود، تمرین بدن در زمان خود و… . این هم خود مستلزم یک برنامه ریزی خوب است.
مانع چهارم: عدم انضباط
از جمله مهمترین ویژگی های یک بازیگر و هر فرد موفقی در هر حوزه ای، نظم شخصی است. دقیقا منظور این است که فرد دارای یک برنامه منظم و یک نظم شخصی دقیق باشد، طوری که هر کاری را در زمان و مکان مشخص به سرانجام برساند. این به تمام جهات زندگی آن بازیگر مربوط است، از ساده ترین موارد شخصی مثل مسواک زدن و نظم اتاقش گرفته تا وضعیت ظاهری و کارهایی که باید در راه هدفش انجام دهد.
از نقطه “A” به نقطه “B” برسید.
شما باید از یک نقطه سفرتان را آغاز و در نقطه ی مقصد آن را به پایان برسانید. نظم و انظباط شما در جریان سفر یک امر حیاتی است. برای هدفتان و برای رسیدن به اوج مرتبه کاری تان، شروع کنید و به تعویق انداختن و نداشتن نظم را به فراموشی بسپارید.
نویسنده:مجید بدیع زاده (کارشناس ارشد بازیگری و سینما)